Gemeente Tervuren
A  A  A 

Daguitstap Amsterdam op 28 april 2018

Daguitstap op zaterdag 28/4/2018

07.15u : vertrek aan het CVO Pater Dupierreuxlaan 1 in Tervuren

10.15u : aankomst in Amsterdam met facultatief, maar de moeite waard, een boottocht op de grachten (niet inbegrepen in de prijs : ongeveer € 10/ persoon).

11.00u : mogelijkheid om … te bezoeken (er zijn een aantal musea, kerken, het huis van Anne Frank, het begijnhof,…, maar ook de wijken zoals o.a. de Jodenbuurt lonen de moeite en ook een wandeling langs de grachten is bij mooi weer een aanrader).

19.00u : vertrek naar Tervuren.

22.00 u : aankomst aan het CVO Pater Dupierreuxlaan 1 in Tervuren

Prijs : (busreis, fooi + verzekering van de cursisten) : € 24 per persoon .

Inschrijven voor 15/3/18 doe je door je naam en voornaam, eventueel je klas en vooral je GSMnr door te mailen naar , (of te bezorgen op het secretariaat) MAAR je inschrijving is pas geldig na betaling door overschrijving op rekeningnummer BE24 9793 5989 2738 met vermelding van je naam en aantal personen voor wie je inschrijft.

Vorig jaar was de bus snel volzet, wacht dus niet te lang met inschrijven want we gaan dit schooljaar maar 1 keer naar Amsterdam.Beste cursist,

Op zaterdag 28 april 2018 gaan wij opnieuw een dagje naar Amsterdam (cursisten Nederlands met familie, vrienden en kennissen, maar ook andere cursisten van onze school zijn welkom). De reis wordt georganiseerd door Dany (de buschauffeur) en Ingrid (lerares Nederlands aan ons CVO).

Ga je voor de eerste keer mee ?

Dan moet je zeker de boottocht op de grachten meemaken. Van op het water heb je een mooi uitzicht op de gevels en de gebouwen die je op de belangrijkste grachten ziet.

Hou je ervan musea te bezoeken ?

Geen probleem, er zijn er genoeg : het Rijksmuseum, het Van Gogh museum het Scheepvaartmuseum, het wetenschappenmuseum, het Anne Frankhuis, … Vergeet ook de Hermitage in het Amstelhof niet en de talrijke kleinere musea die je her en der in Amsterdam vindt. Voor de grotere musea is het wenselijk vooraf tickets te reserveren via het internet. Zo vermijd je lange wachttijden ter plaatse.

Vind je shoppen de max ?

Ook geen probleem : je vindt er een grote winkelstraat (de Kalverstraat) waar je de grote ketens vindt, Magna Plaza (het mooie oude postgebouw waarin een aantal kleinere winkels gevestigd zijn), de ‘negen straatjes’ met typische kleine winkeltjes die vaak maar één artikel te koop aanbieden maar dan in duizend verschillende versies, en als je langs de grachten wandelt ontdek je ook altijd wel leuke zaken.

Liever een markt ?

De meest bekende is de drijvende Bloemenmarkt, of de vlooienmarkt op het Waterlooplein, maar iets verder uit het centrum (toch te doen te voet of met de tram) vind je de Albert Cuypmarkt (een kleurrijke markt waar je verschillende uitheemse producten bij elkaar vindt, een beetje vergelijkbaar met de Zuidmarkt in Brussel), ...

Ben je al vaak in Amsterdam geweest ?

Loop dan eens richting station en bezoek de grote bibliotheek : op de bovenste verdieping met terras heb je een mooi uitzicht over Amsterdam. Ga daarna het water over (met de overzet of te voet via de brug) en ontdek daar het Nieuwe Amsterdam. Bij mooi en zonnig weer is dat voor geoefende wandelaars ook fijn om eens te doen.

Amsterdam met de fiets ?

Ook dat kan. Je kan een fiets huren en zo door Amsterdam fietsen : je geraakt overal vrij snel en het is redelijk veilig (Amsterdam is eerder een fietsstad dan een autostad).

Meer info over Amsterdam vind je op de website www.amsterdam.nl en natuurlijk ook in de boeken in de bibliotheek of de boekhandel.


Tot binnenkort !

Ingrid.

02 766 53 92 (ma 9u- 12u en van 19u tot 21u , wo van 19-21u) ofContact

CVO Tervuren-Hoeilaart
Pater Dupierreuxlaan 1 bus B
3080 Tervuren

NIEUW tel nr: 02 766 53 89
       www.cvoth.be

Openingsuren secretariaat :
maandag tot en met donderdag
van 9 u - 12 u en van 18 u - 21 u

Inschrijven nieuwsbrief

E-mail