Gemeente Tervuren
A  A  A 

Duits

Wist je dat Duits de meest gesproken moedertaal in Europa is? Duitsland is het grootste land van Europa en heeft de sterkste economie – en dan komen daar Oostenrijk en de andere Duitstalige regio’s van Europa nog bij. Duitsland is ook de belangrijkste handelspartner van Vlaanderen, geen wonder dus dat in zoveel vacatures kennis van het Duits gevraagd wordt.

Ben je eerder een cultuurmens? Ook dan zit je in het Duitse taalgebied natuurlijk goed. De grootste schrijvers en dichters, filosofen en komponisten komen er vandaan!

Of hou je meer van reizen? Langlaufen in ons eigen Belgische Bütchenbach? Duits is onze derde landstaal! Wijn proeven aan de Moezel of een lekkere braadworst op een kerstmarkt? Carnaval vieren of Oktoberfest? De mooiste musea afschuimen tijdens een culturele citytrip? Van de Oostzee tot de Alpen bieden de Duitstalige landen voor elk wat wils.

Voor Nederlandstaligen is Duits, in tegenstelling tot wat sommigen denken, niet zo moeilijk om te leren. Het is de taal die het meest met onze moedertaal verwant is. Meer dan de helft van de woorden begrijpen we zonder moeite, en een heel stuk van de grammatica (zinsbouw, werkwoorden,…) komt grotendeels met het Nederlands overeen!

Kom het gewoon zelf ontdekken in onze lessen! Je zal zien dat je op korte tijd al heel veel kan.

Ken je nog geen Duits of slechts een heel klein beetje, dan moet je zeker naar de beginnerscursus komen.

Ken je al (wat) Duits en/of wil je je kennis een beetje opfrissen ? Dan zoeken we samen met jou welk niveau het meest geschikt is. Doe eerst de toelatingstest op het secretariaat of in de klas en dan bespreken we die samen. Misschien kan je meteen in het tweede of derde jaar aansluiten.

Auf Wiedersehen

Bekijk HIER enkele foto's gemaakt tijdens de daguitstap "Kerst en Co in Keulen met het CVO". 


Duits 1    Duits 2    Duits 3    Duits 4    Duits 5    Duits 6

Uurrooster Duits

Inschrijvingsformulier talen