Gemeente Tervuren
A  A  A 

Fotobewerking 1


Inhoud

In fotobewerking 1 leer je met PhotoStudio de basistechnieken van fotobewerking, zowel op het vlak van retouche als montage en effecten. Begrippen als resolutie, pixels, DPI,… kennen na deze cursus geen geheimen meer.

Retouche, of het verbeteren van foto’s, behandelt onderandere onderbelichte, overbelichte, contrastarme, onscherpe, te scherpe en rode ogen foto’s.

Het verwerven van fotomateriaal staat eveneens centraal: fotocd’s, beelden digitaliseren met scanner en digitale camera, welke beelden kan je/mag je gebruiken van het internet,…

Montage en effecten laten je toe mooie composities van meerdere foto’s samen in één foto te verwerken en eventueel er speciale filters en effecten op toe te passen.

Kortom: fotobewerking 1 behandelt alles rond input en verwerking om zo te komen tot output: instellingen, bestandsformaten en kwaliteitsvereisten hetzij voor scherm (website, PowerPoint, mail) hetzij voor afdruk.

Na deze module kan je doorstromen naar Fotobewerking 2 of naar Photoshop 1.


Info Fotobewerking 1

wanneer ? zie Uurrooster

inschrijvingsgeld : € 90 (kortingen)

boekenlijst (*):

Digitale fotobewerking voor senioren ,met bijgeleverde cd-rom (met het Nederlandstalige fotobewerkingsprogramma ArcSoft PhotoStudio 5.5 en oefenfoto’s), Addo Stuur, uitgeverij Visual Steps + aanvullende oefeningen

ISBN 978 90 5905 077 8

toelatingsvoorwaarden :

- Goede klaviervaardigheid, zeer goede beheersing van de muisbewegingen, goede kennis van bestandsbeheer

(*) OPGELET : er kan gekozen worden voor een nieuwere uitgave van de handboeken !