Gemeente Tervuren
A  A  A 

Fotobewerking 2


Inhoud

In deze module bouwen we verder op de kennis uit Fotobewerking 1. Het programma meer naar je hand zetten door programmavoorkeuren in te stellen vergemakkelijkt het werken.

Bovenop de gekende selectietechnieken leren we er meer geavanceerde: maskers, paden, magisch snijden.

We leren zelf stempels maken en kleurovergangen gebruiken in onze ontwerpen. Kleureffecten als kleurenfoto’s omzetten naar zwart-wit foto’s én omgekeerd (jawel!), sepia, duo-, tri- en quadtonen, tekeningen inkleuren zoals het gebeurt voor stripverhalen worden ook ingeoefend.

We behandelen ook de compressietechnieken: vermits foto’s vrij zware bestanden zijn qua grootte, hoe kunnen we ze verkleinen zonder aan kwaliteit in te boeten?

Daarna werken we rond een aantal projecten waarin technieken uit Fotobewerking 1 en 2 gecombineerd worden in uitgebreide oefeningen en vervolgens een aantal oefeningen rond creatief probleemoplossend denken zodat je stilaan groeit naar het kunnen uitwerken van gelijk welk idee tot ontwerp en tot afdruk en lay-out op het juiste formaat.

Na deze module kan je doorstromen naar Fotobewerking 3.


Info Fotobewerking 2

wanneer ? zie Uurrooster

inschrijvingsgeld : € 90 (kortingen)

boekenlijst (*):

- syllabus leerkracht en fotobestanden

toelatingsvoorwaarden :

- Fotobewerking 1 of gelijkwaardige kennis kunnen bewijzen door het voorleggen van een attest of door het afleggen van een toelatingsproef (deze wordt afgenomen tijdens de eerste les van de module).

(*) OPGELET : er kan gekozen worden voor een nieuwere uitgave van de handboeken !