Gemeente Tervuren
A  A  A 

Photoshop 2


Inhoud

In deze module bouwen we verder op de kennis uit Photoshop 1.

Het programma meer naar je hand zetten door programmavoorkeuren in te stellen vergemakkelijkt het werken.

Naast de gekende selectietechnieken leren we er meer geavanceerde: snelmaskers, alfakanalen, laagmaskers. Extra gereedschappen die je leert kennen zijn penselen, patronen, verlopen en de gereedschappen voor retouche en reparatie.

Filters, laageffecten en –opties zorgen voor de speciale effecten. Kleureffecten als kleurenfoto’s omzetten naar zwart-wit foto’s én omgekeerd (jawel!), sepia, duo-, tri- en quadtonen, tekeningen inkleuren zoals het gebeurt voor stripverhalen worden ook ingeoefend.

Qua beeldcorrectie behandelen we de functies Niveaus, Onscherp masker, Fotofilter, Kleurbalans, Helderheid en contrast, Curven en Kleurtoon en verzadiging.

We behandelen ook de compressietechnieken: vermits foto’s vrij zware bestanden zijn qua grootte, hoe kunnen we ze verkleinen zonder aan kwaliteit in te boeten ?  

Na deze module kan je doorstromen naar Photoshop 3.


Info Photoshop 2

wanneer ? zie Uurrooster

inschrijvingsgeld : € 90 (kortingen)

boekenlijst (*):

- Photoshop voor iedereen deel 2 – Lankester & Shuurmans – Uitgeverij Alta – ISBN 9789085790273

toelatingsvoorwaarden :

- Photoshop 1 of gelijkwaardige kennis kunnen bewijzen door het voorleggen van een attest of door het afleggen van een toelatingsproef (deze wordt afgenomen tijdens de eerste les van de module).

(*) OPGELET : er kan gekozen worden voor een nieuwere uitgave van de handboeken !